Adventure Team Brach  - ATB Club

Wie zijn wij?

Wij willen u voorstellen met Adventure Team Brach, een recreatieve mountainbike club uit Maasbracht. Een club die eind 2008 is ontstaan en inmiddels is uitgegroeid naar 24 leden.
De club is  een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid en aangesloten bij het NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie. Deze bond biedt voor elke fietser de nodige voordelen.
Onze statuten en huishoudelijk reglement zijn te vinden op deze site.
We hebben een grote variëteit aan clubleden, van jong tot oud(er), van recreatief tot extreem.
Deze website is de basis van alle informatie over de vereniging maar ook over ons programma en activiteiten.
Alle tochten die worden gefietst, zijn weergegeven in de kalender welke toegankelijk is voor iedereen.
Hoe ziet ons programma er uit?
Door het gehele jaar heen fietsen we elke zondagmorgen een tocht. Deze tochten worden uitgezocht door onze secretaris. Hij zoekt naar uitgezette georganiseerde toertochten in de regio, gebruikmakend van 2 kalenders, de Nederlandse en Belgische MTB kalender.
Georganiseerde tochten zijn echter seizoensgebonden, startend in september en eindigend in maart.
Deze tochten worden veelal georganiseerd door de grotere fietsverenigingen in de regio.
Wanneer er geen georganiseerde tochten zijn, maken we veelal gebruik van de vaste ANWB routes en de reeds opgenomen tochten middels de GPS of fietsen een rondje in onze eigen omgeving.
Een kleine groep binnen onze club gaat ’s zomers veelvuldig naar de Ardennen en Duitsland. De omgeving waar zij fietsen zijn in de buurt van Liege, Aywaille, Sprimont, Theux, Spa, Seraing, Huy, Pepinster, Jalhay en nog vele andere kleinere plaatsen. Om met deze groep mee te kunnen, is de nodige fietservaring en beheersing een pre. Er wordt tevens een minimale leeftijd van 16 jaar aan verbonden. Deze groep heeft een 2e agenda naast de recreatieve agenda. Dit onderscheid is terug te vinden in onze kalender.
De georganiseerde tochten zijn veelal goed verzorgd. De pauzeplaatsen zijn voorzien van eten en drinken. Er kan meestal gekozen worden uit verschillende afstanden.

Tot hoever gaan we?

De meeste tochten liggen binnen een afstand van 60 km vanaf Maasbracht. We houden rekening met maximaal 1 uur reistijd.
Ons vertrekpunt is altijd het Mispadenhof aan de Hofstraat 25 te Maasbracht.
De groep die naar de Ardennen gaan, vertrekken vroeg, zo rond 07:00 uur en zijn om de nabij 13:30 uur terug. De reistijd zal daardoor iets langer zijn.
In de zomerperiode fietsen we donderdagavond een vaste trainingsronde. Afhankelijk van hoelang het licht blijft, zal de vertrektijd  variëren tussen 18:00 uur en 19:00 uur. De  trainingronde bedraagt ongeveer 40 km. We vertrekken in verschillende groepen, afhankelijk van de grootte van de opkomst en de verschillende niveaus fietsers, splitsen we in meerdere groepen. Dit met als doel om het voor iedere fietser leuk en aantrekkelijk te houden. 
Na elke tocht, zal er een kort tochtenverslag geschreven worden welke terug te vinden is op de site.


Overige kenmerken


• Er wordt jaarlijks een uitstapje geregeld door een feestcommissie,roulerend uit
  eigen clubleden.
• De verjaardagen van elke lid staan vermeld in de kalender.
• Het zomerseizoen wordt afgesloten met een barbeque.
• Foto’s van tochten, uitstapjes, zijn terug te vinden op de site.
• Er is jaarlijks een ledenvergadering.
• Wij waarderen de sponsoren door ze met naam en logo op de site te plaatsen.
• Speciale links naar technische sites voor het onderhoud van de mountainbike.

Kortom, een zeer compleet programma.


Historie


Eind 2008 zijn Berry Stal en Tim Tullemans begonnen met mountainbiken. Zij kenden elkaar van het voetballen. Helaas door blessures zijn beiden hiermee moeten stoppen en zijn toen met mountainbiken gestart. Al snel voegde Thomas Koster en Rick Valkenburg zich bij deze jongens.
Gedurende het eerste half jaar groeide dit groepje uit tot 8 personen. Gedurende deze periode hebben we veel geleerd. Nadat we eerst onze eigen omgeving hadden verkend, werden we nieuwsgierig waar nog meer gefietst werd. Al gauw kwamen we erachter dat er vele toertochten worden georganiseerd en dat er verschillende uitgezette ANWB routes bestaan. Initiatiefnemer Berry Stal, waar vele goede ideeën door zijn ontstaan voor deze vereniging, kwam op het idee om onze kleren te laten sponsoren. Om dit tot stand te brengen, zijn we een officiële vereniging geworden met als naam Adventure Team Brach, afgekort ATB.
Sponsoren waren gevonden en in het voorjaar van 2010 fietsten we in “echte” clubkleding. Met name Mispadenhof,  Filcom en Stiphout, zijn de hoofdsponsors geweest. Een echte vereniging heeft ook een echt clubhuis nodig. Gezien enkele leden regelmatig bij het Mispadenhof te vinden waren, was dit de enige juiste keuze.
Een 2e groep mountainbikers in Maasbrachtbeek waren al jaren actief in het zomerseizoen. Zij trainen elke donderdagavond en fietsen een vaste route in de regio. Hun thuishonk was “Fredje Puts”. Echter, deze hielden ermee op en de groep zocht een nieuw onderkomen. Ook zij kwamen bij het Mispadenhof terecht. Na enige gesprekken zijn we op donderdagavond tezamen gaan fietsen. Dit is goed bevallen. In het najaar is voorgesteld om de 2 fietsgroepen te verengingen. Dit had als resultaat dat eind 2010 de club gegroeid was naar 15 leden.
Tussentijds had Berry een website opgezet waar alle benodigde informatie voor leden maar ook voor niet-leden, te vinden is.
De laatste twee acties waar we mee bezig zijn is het opnemen van 5 leden van de eerder bestaande vereniging South Side en het compleet vernieuwen van de website.

footer 1

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com